Home arrow Tutorials arrow Kako prebaciti tekst i slike iz Microsoft Worda u PDF format

Web Development

Welcome to Web Development section. Please choose a category. 
 
 • Hrvatski tutorijali
  Ovdje su objavljeni razni tutorijali na hrvatskom jeziku na temu PC, programiranje, web development, savjeti, trikovi, optreba racunala itd.
 • Tips / Tricks
  Articles about various tips and tricks concerning Windows, Linux and other OS usage.
 • JavaScripts
  Code snippets, tutorials and tricks for JavaScrip language.
 • PHP & MySQL
  Tutorials, code examples, tips and tricks for PHP and MySQL development.
 • Tutorials
  Place for tutorials about using various application in best and simplest way.
Kako prebaciti tekst i slike iz Microsoft Worda u PDF format PDF Print E-mail
(3 votes)

Kako prebaciti tekst i slike iz Microsoft Worda u PDF format
Kako prebaciti tekst i slike iz Microsoft Worda u PDF format
Ponekad će vam možda zatrebati da prebacite neki tekstualni dokument u PDF format.U biti, taj tekst uopće ne mora biti u Wordu kao što naslov kaže, već može biti u bilo kojem tekstualnom editoru. Čak je sada izašla nova verzija Microsft Officea koji podržava ispis u .pdf format, ali ipak ako netko korsiti staru verziju, evo načina.

Trebat će vam jedan besplatan program koji se zove PDF Creator. Taj program radi na principu printera samo što tekst i slike ne ispisuje na papir već u PDF datoteku. Skinite PDF Creator sa interneta ili ga nabavite sa nekog CD/DVD-a od informatičkih časopisa (BUG, PCchip, VIDI), zatim ga instalirajte.

Kada ste ga instalirali, napišite neki tekst u Wordu ili nekom drugom tekstualnom editoru. Zatim kliknite na File > Print (kao da idete printati na papir).

Pojavit će vam se novi prozor gdje možete odabrati printer. Tamo vjerojatno piše naziv vašeg printera. Kliknite na strelicu pored naziva vašeg printera i odaberite PDF Creator

word2pdf

Kada ste odabrali PDF Creator kliknite na OK. Otvorit će vam se novi prozor gdje upisujete naziv vašeg PDF dokumenta. Upišite naziv i kliknite na Save. Opet će va se otvoriti prozor gdje izaberete lokaciju gdje želite da vam se dokument usnimi. Kada ste odabrali lokaciju kliknite na Save i to je to.
 
< Prev   Next >
What's your favorite Internet browser?
 

Login


Lost Password?

Tools

Coming soon...

Syndicate